Blue Velvet

Zaterdag 3 September

De band werd genoemd naar de cultfilm Blue Velvet van regisseur David Lynch en werd opgericht door zes schoolvrienden, die toen tussen de 15 en 16 jaar oud waren, en Peter Steur die drie jaar ouder is. De band is afkomstig uit Volendam en speelt Engelstalige rock-‘n-rollmuziek. Het eerste optreden was tijdens het Autumn Leaves Festival in Volendam in oktober 2004.

Aanvankelijk werd er alleen covermuziek gespeeld, maar vanaf het begin hadden ze wel al het ideaal om eigen muziek te schrijven en op te nemen, wat mettertijd ook steeds meer gebeurde. In 2006 won de band de competitie Battle of Schoolbands in Hilversum. In 2008 en 2009 behaalde Blue Velvet hoge noteringen in de aanloop naar de uitreiking van respectievelijk de Grote Prijs van Nederland en de SENA PopNL Award.

In 2011, toen Blue Velvet al zeven jaar bestond, bracht het zijn debuutalbum Push! uit. De meeste nummers werden geschreven door Jan de Witte (De Witte) die op dat moment Engels studeerde. Het album werd opgenomen in de Graveland Studio’s in Kortenhoef. Dat jaar bracht de band ook de single Hole in your soul uit. Het album behaalde plaats 32 in de Album Top 100 waar het één week in genoteerd bleef staan. Volgens een recensie in OOR zijn de nummers van deze cd “stuk voor stuk overtuigend.”