Jody Bernal

Zaterdag 3 September

Jody Bernal werd geboren op 12 november 1981 in Bogota, Colombia. Toen hij nog maar 6 maanden oud was werd hij geadopteerd door een Nederlandse familie en groeide op in Delft.

Nadat hij op een Spaanstalige cd het nummer ‘Que Si Que No’ hoorde besloot hij een eigen versie te gaan maken. En deed hij mee aan het Rtl4 programma Your Big Break, waar hij voor het eerst Que si Que no live heeft mogen zingen, en daarmee de finale in kwam.

Dit werd onverwacht zo’n grote hit dat het maar liefst 15 weken lang op nummer 1 heeft gestaan. De langst genoteerde nummer 1 hit in de Nederlandse geschiedenis, en bij onze Zuiderburen behaalde de plaat eveneens de nummer 1 positie in de Vlaamse Ultratop 50.

Met zijn single ‘La Colegiala’ scoorde Jody Bernal in 2017 een monsterhit en was hij in één klap terug. Eind 2018 was het tijd voor de opvolger en stak hij samen met Billy the Kit de ‘Macarena’ in een nieuw jasje.  Ook was hij te zien in Expeditie Robinson.

Jody is inmiddels een veelgevraagd DJ en was het afgelopen jaar te zien op vele festivals in het land, waaronder op Paaspop. Dance Valley, Dutch Valley, Matrixx Live aan de Kade, Smèrrig, etc. Jody Bernal is klaar om ook in 2022 keihard door te knallen.

Een show van Jody staat garant voor een feestje met de beste dance, classics en actuele hits in de hoofdrol. Uiteraard pakt Jody tijdens zijn set maar al te graag de mic voor zijn eigen ‘guilty pleasures’.