MUZIEK

 ALL DAY, Sep 3

DJ CARLO

DJ'S

DJ Carlo is een vertrouwde naam tijdens Volendammer kermis. Tussen de bands in zorgt Carlo voor die juiste sfeer. Altijd gezellig!

 4:30 pm, Sep 3
 De Beun

Stereo Sessions

Live Muziek

De nieuwe band Stereo Sessions is nieuw én vertrouwd. Ze spelen de beste muziek uit de jaren '60, '70 en '80, met respect voor de originele plaat, en met enorm veel energie. Denk aan nummers van Queen, Toto, George Michael, Beach Boys, Beatles en zelfs The Cats. Met bekende gezichten van onder andere de Volendammer bands Hircus Circus, Tientje Los en Almost Famous laat deze groep een vertrouwd geluid horen maar spelen ze wel verrassend nieuwe nummers uit de gouden tijd van de popmuziek. Hier wil je bij zijn!

 8:00 pm, Sep 3
 De Tent

TTTCB

Live Muziek

‘De Cats zet je niet AN…. De Cats zet je OP’… is een bekende Volendammer uitspraak die boekdelen spreekt. De muziek van The Cats is de basis van alle muziek die later in Volendam is gemaakt. Hits die nooit aan kracht hebben ingeboet. Neem het feit dat deze band in de Evergreen Top !000 van Radio5 zo’n beetje het vaakst voorkomt van alle bands ter wereld. Reden genoeg voor een groep Volendammer muzikanten, bijna 20 jaar geleden, om een tribute-band te beginnen en daarmee het land door te trekken om alle fans van The Cats op te zoeken die nooit genoeg krijgen van deze muziek. Sindsdien vullen ze wekelijks de grote zalen van Nederland met avondvullende shows. Deze vrijdag komen ze hier tijdens het grote bedrijfsfeest in de tent met een show van 75 minuten. Meezingen met de grootste hits van The Cats. Dat kunnen Volendammers als geen ander.

 10:30 pm, Sep 3
 De Tent

Volledam

Live Muziek

Volledam verscheen in 2016 vanuit het niets op het kermistoneel en is niet meer weg te denken. De allergrootste kermishits werden in een tijdsbestek van 3 jaar uitgebracht. Een groep oude Volendammers in klederdracht die zingen over de geschiedenis van dit bijzondere dorp waar ze zo trots op zijn. Volledam is een orkaan van nostalgie en chauvinisme. Echt kermis.

 ALL DAY, Sep 4

JOHAN VEERMAN & VINCENT VEENSTRA

DJ'S

Sommigen zeggen… Nee, weten… dat Johan en Vincent al sinds hun geboorte muzikaal verbonden zijn. Sinds mensenheugenis trappen Johan en Vincent de Volendammer kermis af op de LOVE. Ook hebben ze 16 kermissen de muzikale omlijsting bepaald van de vrijdag en zaterdagavondkermis in de Slobbelandtent. Na een sabbatical kriebelde het toch te veel en staan ze sinds 3 jaar op de Beun op zondag. Ze staan dit jaar op UisFaist om samen met jullie een fantastisch, te gek kermisfeest te bouwen en te genieten als bij jullie de remmen los gaan. Gegarandeerd dat je Johan en Vincent soms in discussie treft (‘je zak, deze ken echt niet’), maar meestal met een grote glimlach omdat ze het muzikaal heel erg eens zijn met elkaar (‘kippenvel, deze wilde ik ook opzetten!’). Ze hebben er erg veel zin in om met jullie te feesten! Tot zaterdag!!!

 1:00 pm, Sep 4
 De Beun

TIENTJE LOS

Live Muziek

'Tientje Los' is een doorgewinterd Volendams covertrio die al bijna 10 jaar actief is in Volendamse kroegen- en evenementen scene. Bij speciale gelegenheden zoals Volendammer Kermis speelt het drietal met een gehele band.

Ze spelen een mix van verrassende commerciële Pop- en Rocknummers uit de jaren '60 '70 en '80, afgewisseld met recentere parels en geven hier graag een eigen draai aan. George Michael, Paul Simon, Lionel Richie, Billy Joel en Oasis zijn artiesten die de revue kunnen passeren. Met nummers van deze bands en hier en daar een semi-foute plaat maakt ze dé ideale band om UIS Faist op zaterdag op te warmen en iedereen in kermissfeer te brengen.

 3:00 pm, Sep 4
 De Beun

COCKTAIL JOHNNY AND THE CADDILACS

Live Muziek

Een vleugje rhythm ’n blues, een goed deeltje soul, een flinke scheut rockabilly afgetopt met ouderwetse rock ’n roll…… gooi dat in de shaker… welke cocktail krijg je dan? Juist:
Cocktail Johnny and the Cadillacs
Deze Volendamse band, opgericht door saxofonist en nestor Jack Jozef, werd rond de eeuwwisseling opgericht en zette in hun korte bestaan zo’n beetje alle zalen en kroegen op stelten. Even bekend en berucht als de band zelf was de vaste vrouwelijke fan-schare, steevast uitgedost in 50’s rock ’n roll outfits twistend en dansend en zwierend met slipjes… want dat kon toen nog gewoon. Voor Uis Faist hebben we Cocktail Johnny en zijn Cadillacs bereid gevonden om nog één keer de blue suède shoes uit de kast te halen en ons te vermaken met een potje dampende rock ’n roll. En wat zou het mooi zijn als ook de groupies weer komen.

 5:00 pm, Sep 4
 De Tent

BLUE VELVET

Live Muziek

De band werd genoemd naar de cultfilm Blue Velvet van regisseur David Lynch en werd opgericht door zes schoolvrienden, die toen tussen de 15 en 16 jaar oud waren, en Peter Steur die drie jaar ouder is. De band is afkomstig uit Volendam en speelt Engelstalige rock-'n-rollmuziek. Het eerste optreden was tijdens het Autumn Leaves Festival in Volendam in oktober 2004.

Aanvankelijk werd er alleen covermuziek gespeeld, maar vanaf het begin hadden ze wel al het ideaal om eigen muziek te schrijven en op te nemen, wat mettertijd ook steeds meer gebeurde. In 2006 won de band de competitie Battle of Schoolbands in Hilversum. In 2008 en 2009 behaalde Blue Velvet hoge noteringen in de aanloop naar de uitreiking van respectievelijk de Grote Prijs van Nederland en de SENA PopNL Award.

In 2011, toen Blue Velvet al zeven jaar bestond, bracht het zijn debuutalbum Push! uit. De meeste nummers werden geschreven door Jan de Witte (De Witte) die op dat moment Engels studeerde. Het album werd opgenomen in de Graveland Studio's in Kortenhoef. Dat jaar bracht de band ook de single Hole in your soul uit. Het album behaalde plaats 32 in de Album Top 100 waar het één week in genoteerd bleef staan. Volgens een recensie in OOR zijn de nummers van deze cd "stuk voor stuk overtuigend."

 7:00 pm, Sep 4
 De Tent

3JS (Heroes of Music)

Live Muziek

Heroes of Music is een Facebook- en Spotify-platform over muzikale iconen die ons tot op de dag van vandaag inspireren. Met onder anderen Elvis, The Beatles, Bob Marley, David Bowie en U2. Ze brachten vernieuwing in de muziekwereld. Als er één band in Nederland is die dit muzikaal allemaal in huis heeft dan zijn het de 3JS. Deze drie muzikale virtuozen laten, samen met hun fantastische band, de nummers van de grote helden herleven. Legendarische muziek en verhalen, van deze iconen en de tijd waarin ze geschiedenis schreven.

 11:30 pm, Sep 4
 De Tent

THE PIETELS

Live Muziek

The Pietels worden door de echte kermiskenners gezien als de grootste sterren van deze generatie. Zeg je kermis dan zeg je Pietels. Hits, hits en nog eens hits. Pete, Case and Berry, loved by so many.

 ALL DAY, Sep 5

DJ MICHEL & DJ PASCH

DJ'S

MICHEL EN PASCH

 9:00 am, Sep 5

VINCENT VEENSTRA

DJ'S

Vincent Veenstra (alias “DJ Heinz Faist”)

Ingevlogen vanaf de Formule 1 Oranje-camping in Spielberg Oostenrijk waar hij de bonte avond nogal bunt heeft achtergelaten zal DJ Heinz Faist de zondag aftrappen met ein super tolles bierfest. Von klassieke schlagers bies die letste bierfest knallers, alles komt langs. Stappen Sie ein in unser “Heen en weer” und vaar mit mich auf eine überraschende musikalische Reise auf Rhein und Donau. Ik zie du graag auf das Uis Faist Bierfest. Tjuuussss!!

 11:30 am, Sep 5
 De Tent

WOLFGANG SCHWALBE (BIERFEST)

Live Muziek

Wolfgang Schwalbe 12:00 uur

Als een feest echt feest moet zijn, dan ontkom je niet aan de enige echte Volendammer Schlagerkoning Wolfgang Schwalbe.
Dit is de artiestennaam van "Neef" Martin Veerman, die al meer dan 25 jaar furore maakt als zanger en Top-entertainer. Toen Jantje Smit nog vloeibaar was zong Neef Martin, zoals ze hem in Volendam noemen, al Duitse Schlagers van toppers als: Rex Gildo, Jürgen Marcus, Heino, Peter Maffay en Udo Jürgens.

Met zijn 45 jaar ziet hij er nog uit als een jonge Duitse God. Wolfgang Schwalbe verstaat zijn vak en weet in elke zaal, kroeg of dancing het publiek naar zijn hand te zetten, zodat het gegarandeerd een feest wordt.

 12:30 pm, Sep 5
 De Tent

IMMER HANSI

Live Muziek

IMMER HANSI 14:00 uur

De Polka und Schnapps werden Hansi al von kleins ab aan met de Papflepel in de Mund gegoten. Zijn Vater probeerde van die kleine Hansi tevergeefs der Bobsleekampioen von Tirol zu machen maar hij stond viel liever op de Bar van de Après-skihütten. Daar heeft Hansi het Party machen dan ook richtig geleerd!

Ieder Fest & Feest wordt met deze absolute Partymeister een tolle Bende! Onze Hansi zingt VOLGASS eine schöne Mix van zijn eigene Partyhits: Shotje, In de Schuur en Reünie (Après-ski) maar ook kommen andere bekende internationale Party und Après-skihits vorbei! Hansi ist von allen Markten zu hause!

Immer Hansi heeft al viele Skihütten in Gerlos, Hinterglemm, Kirchberg und Westendorf doen beven. Ook in Nederland, België en Frankrijk heeft hij al viele Party’s und Festen gedaan waaronder de Moose Bar XXL (Sportpaleis Antwerpen), Zwarte Cross en das Das Coen & Sander Fest (Jaarbeurs). Ook heeft Immer Hansi afgelopen jaar de Partyaward voor beste act in de wacht gesleept.

Klaar voor ein Lawine vol Confetti, Vlaggetjes und Wahnsinn?

 5:00 pm, Sep 5
 De Beun

3JS

Live Muziek

De 3JS hebben vele verschijningsvormen. De veelzijdigheid van dit trio is ondertussen landelijk bekend, maar nergens hebben de 3JS meer gezichten en meer fans dan in Volendam. De carrière van de 3JS is begonnen in de kroegen tijdens de Volendammer kermis en zal daar blijven klinken tot het einde der tijden. Voor de zondag op Uis Faist komen alle toeters en bellen uit de kast. Zing mee en geniet van de Jees.

 8:00 pm, Sep 5
 De Tent

ROWWEN HEZE

Live Muziek

Rowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads.

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. Daarnaast hebben ze op Concert at Sea (2010) gestaan, Stilteconcerten in de Peel (uniek project in 2011) en hebben ze de opening van de Floriade in 2012 met Chantal Janzen verzorgd met het speciaal geschreven nummer Deze Daag. In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. In 2016 verscheen het album Vur Altied met de 15 nieuwe liedjes opgenomen in hun 30-jarig jubileumjaar (2015). Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen. Verder wisselt de band optredens in de feesttenten af met theatervoorstellingen en het spelen in Clubs.

Samenstelling band
Jack Poels: zang, gitaar, mondharmonica
Martîn Rongen: drums, percussie
Wladimir Geels: basgitaar, contrabas, zang
Theo Joosten: gitaar, mandoline, vihuela, tin whistle, zang
Jack Haegens: trompet, bugel
Tren van Enckevort: accordeon, piano, trombone, zang

 9:30 pm, Sep 5

Tim en Faab

Live Muziek

Waar ze ook optreden, met Tim & Faab wordt het hoe dan ook een feest! Met samen 70 jaar ervaring als dj’s, feestbeesten en gangmakers weten ze elk publiek in beweging te krijgen en te verrassen. Een hilarische show om bij te swingen, twisten en hakken.

 10:30 pm, Sep 5
 De Tent

Volledam

Live Muziek

Volledam verscheen in 2016 vanuit het niets op het kermispodium en is sindsdien niet meer weg te denken. De allergrootste Volendammer kermishits werden in een tijdsbestek van 3 jaar uitgebracht. Een absoluut hoogtepunt op de zondagavond.

 ALL DAY, Sep 6

DJ CARLO

DJ'S

DJ Carlo is een vertrouwde naam tijdens Volendammer kermis. Tussen de bands in zorgt Carlo voor die juiste sfeer. Altijd gezellig!

 9:30 am, Sep 6
 De Tent

PETER BEENSE

Live Muziek

e schrijven 27 augustus 1963 wanneer Peter Beense voor het eerst zijn levenslicht ziet. De toen zes pond wegende baby zet een flinke keel op en nu 50 jaar later mag hij zich meten met de beste zangers van Nederland. Een prachtige loopbaan in de muziek die hem tal van hoogtepunten bracht. In 1985 boekt hij zijn eerste grootste succes met zijn debuutsingle ‘Mijn donkerbruine broeder’. Een regelrechte hit en het sein voor een uiterst succesvolle loopbaan als zanger. Zijn sporen in de muziek heeft Peter als zanger van het levenslied dan ook meer dan verdiend. Het succes lacht hem nog steeds toe. Na zijn eerste hit volgde een reeks van albums en nog een groot aantal singles met als uitschieter ‘Daniel’. Inmiddels heeft hij een totaal eigen sound en prijken gouden en platina onderscheidingen thuis aan de muur in zijn woonplaats Diemen.

De afgelopen jaren is Peter met grote regelmaat van de klok te zien in verschillende muziekprogramma’s op televisie. Een mooi voorbeeld daarvan is natuurlijk het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ en de prachtige concertenreeks ‘Holland Zingt Hazes’. In 2011 staat hij in de serie concerten van ‘De Toppers’. Verder zijn er natuurlijk in de vakantieperiodes tal van optredens in het buitenland waar hij zijn landgenoten trakteert op een sfeervolle avond boordevol meezingers. Kortom, het succes lacht Peter Beense nog altijd op alle fronten toe.

 10:30 am, Sep 6
 De Tent

IMCA MARINA

Live Muziek

Imca Marina is bekend van hits als: Harlekino" - "Bella Italia" - "Vino" - "Viva Espana" en vele andere meezingers.
Imca Marina trok in het verleden de hele wereld door. Beiroet, Tel-Aviv, Athene, Hamburg, Berlijn, Barcelona, Madrid, Munchen, Mongolië, Tibet en Nepal. Zelfs landen die toen nog niet opengesteld waren voor toerisme.

De exotische sfeer die de stem van Imca met zich meedraagt is een weerspiegeling van haar internationale ervaringen. Het bleken echter liedjes voor altijd te zijn. Haar grote liefde bleef de zuidelijke, de warme muziek, vaak ook de zigeuner-melodieën.

Imca is zelf een uitbundig mens en dat straalt ze uit en geeft dat door aan de mensen, "het publiek moet gelukkig zijn" zei ze in een interview in het Algemeen Dagblad, "Ik vond het heerlijk om in de Gouden Zaal van een theater te staan, maar ik sta met net zoveel liefde te zingen op het biljart van het buurtcafé, waar de vaste klanten mijn gage met euro's bijeengespaard hebben."

Imca Marina is Feest.....maar ook gevoel en sfeer.

 11:30 am, Sep 6
 De Tent

Jan Smit

Live Muziek

Wat moet je hier nog neerzetten? Alle introducties zijn overbodig als we het over Jan hebben. Laten we het erop houden dat je dit niet wil missen en dat het terrein op z'n grondvesten zal schudden. Jan Smit op maandag van kermis in het centrum van het feestgedruis. Daar moet je bij zijn....

 12:00 pm, Sep 6

Het grote Volendammer Marina Havenfeest

Live Muziek

De tent kleurt oranje. We vieren dat we op dit moment in dit mooie dorp aan het feesten zijn.

 3:00 pm, Sep 6
 De Tent

ABBA Fever XL

Live Muziek

ABBA FEVER
ABBA is een van de meest succesvolle popformaties van de jaren 70 en 80. De voorletters van de twee liefdeskoppels, Agnetha & Björn en Anni-Frid & Benny, vormden de basis voor de naam van de band: ABBA. Het blijkt een act die niet meer weg te denken is uit de muziekgeschiedenis. Er is genoeg hitrepertoire om meerdere best-of albums mee te vullen. Deze zelfde wereldhits zijn 40 jaar later nog steeds immens populair. In de zomer van 2010 ontstaat Abba Fever. Het idee van deze ABBA-tribute band vindt zijn oorsprong tijdens een vakantie in Zweden met als aanleiding een daar gekocht exemplaar van ‘ABBA Gold’. De manager van Abba Fever, Rock Hoekstra, raakte geïntrigeerd door de ABBA-sound en bij thuiskomst besloot hij om ervoor te zorgen dat het fantastische repertoire van ABBA weer live op de bühne zou worden gebracht.

Niet veel later werden de arrangementen gemaakt door muzikanten verspreid over Nederland en Zweden. Een Frida, Agnetha, Benny & Björn maakten de formatie van Abba Fever compleet. Inmiddels heeft de band net zoveel routine gekregen in het neerzetten van een waanzinnige show als ABBA zelf. Sinds 2015 is de oorspronkelijke bezetting van Abba Fever uitgebreid met een liveband en speelt de 8-koppige band in theaters en poppodia door heel Nederland. Met trots kunnen we zeggen dat Abba Fever de beste ABBA-tribute band van Europa is!