17 augustus

Uis Faist verplaatst naar 2,3,4 en 5 september 2022

Lieve Uis Faist Vrienden,

Tot onze grote spijt moeten we jullie mededelen dat Uis Faist zal worden verplaatst naar 2, 3, 4 en 5 september 2022. Na de persconferentie van afgelopen vrijdag hebben we met de gemeente o.l.v onze burgemeester alle opties besproken en zijn we tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om het kermis-festival waarop we gehoopt hadden voor jullie te mogen organiseren. Na maanden voorbereiding is dit een domper van jewelste.

Specifiek willen wij vermelden dat dit een kabinetsbeluit is waardoor onze gemeente uiteindelijk niet meer in staat is dit verantwoord te vergunnen. De medewerkers van onze gemeente onder leiding van onze burgermeester hebben zich de afgelopen maanden keihard ingezet om ondanks alle beperkingen onze tentfeesten te kunnen laten doorgaan. Naast het feit dat we enorm teleurgesteld zijn willen we hier onze dank voor uitspreken. Aan onze burgermeester en wethouders heeft het niet gelegen.

KAARTEN

We willen jullie bedanken voor jullie begrip en enthousiasme en zouden willen zeggen: Hou dat alsjeblieft vast!! Omdat wij al klaar waren met onze produktie (vandaag over 8 dagen zouden de tenten worden neergezet) willen we jullie vriendelijk verzoeken de kaarten in jullie bezit te houden.

Deze zijn volgend jaar gewoon geldig en een eventuele kaartverkoop voor de editie van 2022 zal sowieso geen maanden meer gaan duren omdat wij alle gemaakte afspraken met alle betrokkenen aan het vernieuwen zijn. Om heel veel gedoe te voorkomen zou dit ons als stichting ontzettend helpen.

RESTITUTIE

Wil je toch van je kaartje(s) af dan zou je ons enorm helpen door deze beschikbaar stellen aan de re-sale markt die je vindt in de GUTS-app op je telefoon. Doordat het festival zo snel uitverkocht was, is er nog altijd veel vraag van mensen die nog geen tickets hebben en die mogelijkerwijs de komende editie erbij willen zijn. Op deze manier houden we de tickets wederom bij de ‘harde-kern’ van kermisgangers. Kaarten die teruggegeven worden aan het GUTS-systeem worden dan gelijk beschikbaar voor de eerstvolgenden in deze rij en de financiele transactie zal plaatsvinden tussen koper en verkoper voor de normale prijs. Via deze weg hoeven wij als organisatie geen onnodige kosten te maken die gepaard gaan met het omdraaien van de volledige kaartverkoop en kunnen we ervoor zorgen dat de tickets volgend jaar niet duurder zullen zijn. Win-win.

Heb je geen zin in dit alles en wil je gewoon je geld terug, ook dat kan. Zou je dan zo vriendelijk willen zijn een mailtje te sturen naar tickets@kermisfestivalvolendam.nl met als onderwerp ‘restitutie’. Wij zullen de mail dan beantwoorden met de te volgen stappen en het geld zal zo snel mogelijk worden teruggestort. Wij weten niet wat er de komende dagen allemaal op ons afkomt dus dit kan afhangend van de hoeveelheid berichten mogelijk even langer duren.

TOT SLOT

We laten het programma voor 2022 intact en zullen het zelfs n?g feestelijker uitbreiden, zonder de beperkingen waar we nu al zo lang mee te maken hebben.

We hadden het graag anders gezien. We hopen op jullie begrip en vertrouwen en verwelkomen jullie graag in 2022 op een ‘normale’ gezellige manier op Uis Faist.